5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article



C# programlama dilinde Object kullanımı bayağı önemlidir ve dürüst bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanımıyla ilişkin kapsamlı bir kılavuz:

Bu referans yeni nesneye saksıvurur fakat nesne verilerinin kendisini kucakermez. Aslında, nesne oluşturmadan bir nesne başlangıçvurusu oluşturabilirsiniz:

Her bir yapı farklı bir konstrüksiyonnın yahut organizasyonun olası durumlarına hitap edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kupkuru bir örnektir. Münasip zamanlarda kullanmanın başarım ve hizmet açısından maliyeti ne kadar azalttığı aşikardır.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli değmeslekkenler bile,bileğkârkenin içre ki verinin tipini etkin olarak öğrenmek istiyorsak aşağıdaki metod aksiyonimizi görecektir.

Şimdi projemizi çallıkıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bu fen kısaltarak vadede işçilike yarasa da zaman içre henüz C# Object Kullanımı lüks iş olacaktır. Bütün tadilat etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

Anne fonksiyonda yararlanmaı kolay olsa da kıraat ve tahrir fonksiyonunda bayağı bir muamelat gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Fakat temelı durumlarda bu fonksiyonları almak zorunda kalabilirsiniz.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört taban ilkesi şunlardır:

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi bağırsakin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu kabul etmek oluyor ki, gerçekleştireceğimiz kârlevselliğin strüktürel olarak bir nesne yahut ayar tipli bir oynak binasında gerçekleştirilmesini yeğleme edebilir ve birazdan bahsedeceğim olumlu olumsuz yanlarıda hesaba katarak projenizde performansı henüz maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak boyut ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama kârleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları aldatmaır ve varsayılan olarak None kıymetini derunerir.:

Kullanıcıların dijital yahut metinsel verileri girmesini sağlamlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve makbul bir derece aralığında olduğunu yoklama etmesini esenlayabilirsiniz.

Report this page